21 Eylül 2012 Cuma

Soslu Nohut mezesi...㋡

Urfalı komşum  zübeyde ablamızın elinden daha önce yemiş ve çok beyenmiştik sağ olsun urfa yemeklerinden tadımlıkta olsa bizlerede getirmeyi hiç unutmaz...
Soslu nohut taktım ismini zübeyde abla soslu nohut yemeği diyormuş :)  urfa yöresine ait bir yemekmiş acıyı çok sevdikleri için acısı bol,  hatta sabah kahvaltılarında bile masalarında yer alıyor....
Bu gün tarifini almak için kendisine gittiğimde anlatırken birden dur canlı canlı gözünün önünde yapayım unutma dedi :=)))
Urfadan getirdiği salça, baharat  malzemelerinde koyduğu için sanırım çok lezzetli oluyor.

Malzemeler :
yarım kilo nohut
4-5 adet taze soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz, sumak, acı  pul biber


Yapılışı :
Tavanın içine göz kararınca sıvı yağ koyuyoruz yağ kızınca ardından nohutları ekleyip  biraz ceviriyoruz üzerine salçayı ekleyip iyice kavrulması için sürekli kavuruyoruz bu işlem devan ederken taze soğanları ince ince doğruyoruz, salçamız nohutlarla kavrulunca üzerine tuz, sumak, pul biber, yeşil soğanlarıda ilave edip bir iki karıştırıp altını kapatalım ocağın servise hazır.

Afiyet olsun...