21 Eylül 2012 Cuma

Barbekü soslu et sote yaptım ㋡

Kırmızı etle pek aram iyi değil fakat bu güblerde sağlık sorunlarım olduğu için daha doğrusu kansız olduğum için haftada 3 kez tüketmem şartmış bu gün başladık çok şükür....

%100 Dana etinden ne yapılır ne yapılır diye uzun bir araştırma yaptım ve aklıma et sote geldi ve benim çok çeşitli baharat çeşidim vee barbekü soslarımla bu işin içinden  bakalım nasıl çıkmışım :)))

Malzemeler :
300 gr %100 dana eti
2 adet orta boy soğan
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı Kişniş, sumak, pulbiber, karabiber, kimyon, 7 çeşit baharat,  meksika barbekü sosu.

Yapılışı :
Etleri az suyun içinde önceden kısık ateşte haşlıyoruz.
Soğanları küp küp doğruyoruz az zeytin yağının içinde kavuruyoruz soğanların kavrulmasına yakın sarımsakları ilave ediyoruz ve eti kaynattığımız az suyu ile ilave edip üzerine 1 çay kaşığı Kişniş, sumak, pulbiber, karabiber, kimyon, 7 çeşit baharat,  meksika barbekü sosunu ilave edip karıştırıyoruz 5 dk kısık ateşte kaynaması için bekliyoruz ve altını kapatıyoruz.

Servis :
Muhteşem leziz bir yemek oldu denemenizi tavsiye ederim.
Servis tabağına ana yemek olarak kaşık yardımı ile servisini yapabilirsiniz...