Şipsi çerkez ve kafkasların has yemeği Kafkas derneklerin sitesinde Şıps yada Şıpsi gibi yazılışlar da var.
Çok beyenerek sıklıkla yediğimiz bu leziz yemeği mutlaka denemenizi tavsiye ederim helede kanınızda çerkezlikte varsa :=)))
Malzemeler:
1 Bütün tavuk
3-4 baş irice soğan
5-6 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytin yağı yağı
1 çorba kaşığı salça
2 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı buğday unu
1 tatlı kaşığı kişniş, karabiber,Kurutulmuş acı biber.
Tuz
Yapılışı:
Önce tavuğu haşlayın, didiklenecekleri sudan çıkarıp soğuduktan sonra didikleyin.
Bir tavada yağı ateşe koyun, kızınca küçük doğranmış soğanları iyice kavurun.
Minik minik doğranan sarımsakları soğanların üzerine ilave edip biraz kavurun.
Salçayı ekleyin ve hep birlikte harmanlayın.
Bu salçalı sosu tavukların bulunduğu kaynayan tencereye dökün. Tencerede tavuk butları seviyesinde tavuk suyu olmalı.
Ayrı bir kapta mısır unu ve beyaz unu bir bardak soğuk su içinde eritin (topaklanmaması için) ve tavukların üzerine bu karışımı da yavaş yavaş ilave edin. Didiklediğiniz tavuk etlerini de ekleyin.
En son kişniş, karabiber. yazdan kuruttuğum acı biberimi ve tuzu ekleyip 5 dakika kaynatı altını kapatıyoruz.
Afiyet olsun hanımlar.