Av mevsiminin açıldığı şu günlerde taze taze balık yiyebileceğimize seviniyorum valla :=)))
Ailecek deniz mahsüllerini mevsiminde sıklıkla tüketmeye çalışırız helede hamsiyi çook severiz, hemen hemen her hafta evimize balık girmesine özen gösteririz. Sanırım içinde omega 3 olduğununda artısı çok büyük tabi canıımmm ...
Bir zamanlar balık yiyemezdim ama temizlemesine bayılırdım iğğ demeyin halada öyleyim :)
Ben bir kilo hamsiyi temizlerken kılçıklarınıda çıkartıp temizliyorum, iyice yıkadıktan sonra bir süre sularının iyice süzülmesi için bekletiyorum, suları süzülen hamsileri önce tuzluyoruz ardından mısır ununa buluyoruz iki tane hamsiyi içleri bir birine bakacak şekilde yapıştırıyorum köfte gibi :))
Zeytin yağı ile kızdırılmış tavanın içine diziyorum az kısık ateşte köfte kızartır gibi kızartıp çeviriyorum sonra servis tabağına alıp masada baş köşeye yerleştiyorum...
Bazen yağsız olsun diye istek alınca yarısını fırın'da yapıyorum yarısınıda kızartıyorum kanımca kırk yılın başı aman ne olcak azıcık yağdan diyiverip hamsiyi kızartıp yiyeceksin fırın hamsiyi kurutuyor tavanın lezzeti bi başkada bazen dinletemiyom işte :)))
Servis yaparken hamsinin yanına yeşilliği bol olan salata ekleyi veriyorum ve şalgamıda koydukmu offf offf yemede yanında yattt ....
Afiyet olsun :))
Ailecek deniz mahsüllerini mevsiminde sıklıkla tüketmeye çalışırız helede hamsiyi çook severiz, hemen hemen her hafta evimize balık girmesine özen gösteririz. Sanırım içinde omega 3 olduğununda artısı çok büyük tabi canıımmm ...
Bir zamanlar balık yiyemezdim ama temizlemesine bayılırdım iğğ demeyin halada öyleyim :)
Ben bir kilo hamsiyi temizlerken kılçıklarınıda çıkartıp temizliyorum, iyice yıkadıktan sonra bir süre sularının iyice süzülmesi için bekletiyorum, suları süzülen hamsileri önce tuzluyoruz ardından mısır ununa buluyoruz iki tane hamsiyi içleri bir birine bakacak şekilde yapıştırıyorum köfte gibi :))
Zeytin yağı ile kızdırılmış tavanın içine diziyorum az kısık ateşte köfte kızartır gibi kızartıp çeviriyorum sonra servis tabağına alıp masada baş köşeye yerleştiyorum...
Bazen yağsız olsun diye istek alınca yarısını fırın'da yapıyorum yarısınıda kızartıyorum kanımca kırk yılın başı aman ne olcak azıcık yağdan diyiverip hamsiyi kızartıp yiyeceksin fırın hamsiyi kurutuyor tavanın lezzeti bi başkada bazen dinletemiyom işte :)))
Servis yaparken hamsinin yanına yeşilliği bol olan salata ekleyi veriyorum ve şalgamıda koydukmu offf offf yemede yanında yattt ....
Afiyet olsun :))
TAVADA KIZARTIŞMIŞ
FIRINDA OLDUĞU ZAMAN
HAZIRLANIŞI