Değişik yemek yapmasını hep severim ilgimi çeken bir şey oldumu hemen yaparım..
Beyaz pirinçle aramız mesafeli olsa'da kırk yılın başı masada kendisine'de yer veriyoruz.
Yemeklerimin lezzeti kadar görsellikte benim için çok önemlidir .
Malzemeler :
2 su Bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tel şehriye
tuz, tereyağı, zeytinyağı,
Yapılışı :
Havuzları ince ince doğrayı tencerenin içinde önceden haşlıyoruz.
Tereyağını kızdırıyoruz tencerede biraz zeytin yağıda ekleyip tel şehriyeleri kavuruyoruz rengi döndüğü zaman pirinçleri ilave ediyoruz 2-3 dk pirinçleri kavurup içine soğuk su koyuyoruz pirinçlerin üzerine çıkacak şekilde ve önceden haşladığımız havuçlarıda üzerine dizim kapağını kapatıyoruz pişme süresini hepalayım kapanı birdaha hiç açmıyoruz, içindeki su çekince pilavımızı dinlenmesi için köşeye alıyoruz...
Servis :
Yuvarlak bir kaseden yardım alabilirsiniz hanımlar kasenin içine alabildiğince pilav koyuyoruz ve üzerinden bastırıp tabağa ters kapatıyoruz, üzerine havuçları yerleştiyoruz ve kenarlarına karabiber serpiştiriyoruz.
Servise hazır afiyet olsun.
Beyaz pirinçle aramız mesafeli olsa'da kırk yılın başı masada kendisine'de yer veriyoruz.
Yemeklerimin lezzeti kadar görsellikte benim için çok önemlidir .
Malzemeler :
2 su Bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tel şehriye
tuz, tereyağı, zeytinyağı,
Yapılışı :
Havuzları ince ince doğrayı tencerenin içinde önceden haşlıyoruz.
Tereyağını kızdırıyoruz tencerede biraz zeytin yağıda ekleyip tel şehriyeleri kavuruyoruz rengi döndüğü zaman pirinçleri ilave ediyoruz 2-3 dk pirinçleri kavurup içine soğuk su koyuyoruz pirinçlerin üzerine çıkacak şekilde ve önceden haşladığımız havuçlarıda üzerine dizim kapağını kapatıyoruz pişme süresini hepalayım kapanı birdaha hiç açmıyoruz, içindeki su çekince pilavımızı dinlenmesi için köşeye alıyoruz...
Servis :
Yuvarlak bir kaseden yardım alabilirsiniz hanımlar kasenin içine alabildiğince pilav koyuyoruz ve üzerinden bastırıp tabağa ters kapatıyoruz, üzerine havuçları yerleştiyoruz ve kenarlarına karabiber serpiştiriyoruz.
Servise hazır afiyet olsun.