17 Eylül 2012 Pazartesi

Fırında Sarımsaklı Palamut ㋡

Balık ve sarımsak???
Bu gün bir delilik yapayım dedim ...Balık ve sarımsak hımm :( sakın demeyin muhteşem lezzetli bir yemek oldu :))
Balık, balık olalı böyle pişmemiştir sanırım olurmu demeyin denedim oldu valla.
Bizimkilere süpriz bu gün yemekte sarımsaklı balık var dediğimde asık suratla  sarımsakla balık ne alaka diyenler....  sofrada oo gene yaptın yapacağını diyiverdiler hatta  benim balığımıda yediler  :=))))

 MALZEMELER:
2 Adet Palamut
1 fincan zeytinyağı
1 tatlı kaşığı taze maydonoz
5 diş sarımsak,
1 tutam tuz, karabiber Üzerine azıcık kaşar peynir. 

HAZIRLANIŞI
Sarımsaklar ince ince doğranır, Zeytinyağına sarımsak, nane, karabiber ve tuz katılıp iyice karıştırılır.
Bu karışım balığın üzerine ve içine iyice sürülür. Karışımın dibinde kalan sarımsak balığın içine koyulur ve yağlanmmış güveç veya tepsi içinde orta hararetli fırına koyulur.Yaklaşık 15 dakika pişirilir. Çok kolay ve bir okadarda sağlıklı bir tarif…

Not : Sarımsaklı balığımın yanına Herzamanki gibi acılı şalgam ekledim :=))
Afiyet Olsun...