8 Ekim 2012 Pazartesi

Lavaş ekmeğine et dürüm :=))

Bugün ne pişirsem değim bir gündü :(
Alış veriş için migrosa gittiğim et royonu'na gelince doktorumun aşırı kansızlığıma ilaç olan,  haftada en az iki kez kırmızı et yemem gerektiğini söylediği aklıma geldi asık bir surat ifadesi ile  %100 Dana eti aldım almasına'da  ne pişirsem telaşı sardı...  lavaş ekmeğini görünce ampulum yandı link :  dürüm ve ayran :=))  ...... Lavaş ekmeğine dürüm  kararını vermekle iyide etmişim çook biyendik :))

Yapılışı :
Yarım kilo %100 dana etini orta tencereye koyup içine 5 adet defne yaprağı koyup etin hemen üzerine çıkacak kadar su ekleyip kısık ateşte yaklasık 20 dk. kaynattım.
Kaynayan ettin suyunu ayrı bir kaba çorba için aldıktan sonra  tencerenin içindeki etlerin üzerine 3 adet orta boy kuru soğanı salataya doğrar gibi doğrayalım, üzerine 1 adet taze kırmızı biberi küçüçük doğralım, 6-7 diş sarımsağıda küçük küçük doğrayıp ekledikten sonra  azıcık zeytin yağında arada bir karıştıra karıştıra yaklasık 10 dk kavuruyoruz.
Kavrulan etimizin üzerine 2 kepçe et suyundan ilave edip, içine sıcak suda aritilmiş 2 yemek kaşığı salçayı ekledikten sonra içine 1 çay kaşığı kişniş, karabiber, tuz, yazdan kuruttuğum acılık kuru biberlerden ekleyip  yakalasık 15 dk kadar daha kısık ateşte suyunu çekene kadar kaynatıyoruz.
Suyunu çektikten sonra altını kapatıp soğuması için kenera alıyoruz.

Servis sunumu :
 Marketlerde hazır satılan lavaş ekmeklerini tavada ısıtıp içine hazırladığımız et soteyi koyup lavaş ekmeğini dürüm halıne getirip ortadan ikiye ayırıp servis tabağına koyuyoruz ve yanına ben turşuluk biberlerden ekledim ve sos olarak barbeki acılı sosumuda ekledim nefis oldu dürümün yanına ayranda ekleyince muhteşem dörtlü oldular :=)))

Afiyet olsun hanımlar.....