Bir insan her gün bulgur pilavı yese bıkmaz desem sanırım abartmış olmam çok sevildiği için sıklıkla sofrada görmek mümkün :=)))
Bir kaç gün önce yine masada baş köşede yerini almıştı sunum farklı farklı olsa'da pişirme şeklimiz hep aynı.
Malzemeler:
2 Su bardağı bulgur
2 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
2 su bardağı et suyu
3 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı kişniş, karabiber, pul biber, kimyon, tuz
Yapılışı :
Soğanları ince ince doğruyoruz tencerenin içinde az zeytin yağı ile kavuruyoruz kavrulmasına yakın ince ince doğranmış sarımsakları ekliyoruz ardından sırası ile bulgur ve baharatları'da ekleyip 1-2 dk kavuruyoruz kavrulan bulgurun üzerine 2 bardak et suyunu ekliyoruz bulgurun üzerine bir parmak kadar çıkacak şekilde üzerini su ile tamamlayıp üzerine ince ince doğranmış kırmızı biberleride yerleştiriyoruz bulgur ile pişmesi için kısık ateşte pişmesini bekliyoruz. Suyunu çeken bulgurun en az 15 dk demlenmesi için kapağını hiç açmadan bekletiyoruz hanımlar...
Servis :
Servis esnasında bulgurun üzerinde pişen kırmızı biberleri kenara alıp bir kaseye yardımı ile bulguru tabağa ters çevirip üzerine haşlanan kırmızı biberlerinide ekleyip sevdiğiniz birac çesit baharatta ekleyip sunum yapa bilirsiniz hanımlar....
Bir kaç gün önce yine masada baş köşede yerini almıştı sunum farklı farklı olsa'da pişirme şeklimiz hep aynı.
Malzemeler:
2 Su bardağı bulgur
2 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
2 su bardağı et suyu
3 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı kişniş, karabiber, pul biber, kimyon, tuz
Yapılışı :
Soğanları ince ince doğruyoruz tencerenin içinde az zeytin yağı ile kavuruyoruz kavrulmasına yakın ince ince doğranmış sarımsakları ekliyoruz ardından sırası ile bulgur ve baharatları'da ekleyip 1-2 dk kavuruyoruz kavrulan bulgurun üzerine 2 bardak et suyunu ekliyoruz bulgurun üzerine bir parmak kadar çıkacak şekilde üzerini su ile tamamlayıp üzerine ince ince doğranmış kırmızı biberleride yerleştiriyoruz bulgur ile pişmesi için kısık ateşte pişmesini bekliyoruz. Suyunu çeken bulgurun en az 15 dk demlenmesi için kapağını hiç açmadan bekletiyoruz hanımlar...
Servis :
Servis esnasında bulgurun üzerinde pişen kırmızı biberleri kenara alıp bir kaseye yardımı ile bulguru tabağa ters çevirip üzerine haşlanan kırmızı biberlerinide ekleyip sevdiğiniz birac çesit baharatta ekleyip sunum yapa bilirsiniz hanımlar....