Geçenlerde davatli gelen misafirlerim için hazırlamıştım paylaşmak bu güne kısmetmiş :=)))
Malzemeler:
2 Su bardağı bulgur
2 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
2 su bardağı et suyu
3 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı kişniş, karabiber, pulbiber, kimyon, tuz
Yapılışı : ,
Soğanları ince ince doğruyoruz tencerenin içinde az zeytin yağı ile kavuruyoruz kavrulmasına yakın ince ince doğranmış sarımsakları ekliyoruz ardından sırası ile bulgur ve baharatlarıda ekleyip 1-2 dk kavuruyoruz kavrulan bulgurun üzerine 2 bardak et suyunu ekliyoruz bulgurun üzerine bir parmak kadar çıkacak şekilde üzerini su ile tamamlayıp kısık ateşte pişmesini bekliyoruz.
Suyunu çeken bulgurun en az 15 dk demlenmesi için kapağını hiç açmadan bekletiyoruz hanımlar...
Servis :
Servis esnasında Daha önceden hazırladığım kırmızı biberlerin içine alabildiğince bulgur dolduruyoruz üzerine maydonoz yanında yoğur ile servis yapıyorum siz nasıl arzu ederseniz hanımlar o şekilde sunum yapın..
Malzemeler:
2 Su bardağı bulgur
2 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
2 su bardağı et suyu
3 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı kişniş, karabiber, pulbiber, kimyon, tuz
Yapılışı : ,
Soğanları ince ince doğruyoruz tencerenin içinde az zeytin yağı ile kavuruyoruz kavrulmasına yakın ince ince doğranmış sarımsakları ekliyoruz ardından sırası ile bulgur ve baharatlarıda ekleyip 1-2 dk kavuruyoruz kavrulan bulgurun üzerine 2 bardak et suyunu ekliyoruz bulgurun üzerine bir parmak kadar çıkacak şekilde üzerini su ile tamamlayıp kısık ateşte pişmesini bekliyoruz.
Suyunu çeken bulgurun en az 15 dk demlenmesi için kapağını hiç açmadan bekletiyoruz hanımlar...
Servis :
Servis esnasında Daha önceden hazırladığım kırmızı biberlerin içine alabildiğince bulgur dolduruyoruz üzerine maydonoz yanında yoğur ile servis yapıyorum siz nasıl arzu ederseniz hanımlar o şekilde sunum yapın..