19 Ekim 2012 Cuma

Kabak Tatlısı ㋡

Her Çarşamba pazar alış verişlerimizi  tanıdık tezgahlardan yaparız  ve yine tanıdık pazarcı abilerden kabak aldım her zaman en kaliteli ve en iyilerini verdikleri için hiç seçmem arkadaşlara güvenim sonsuz  kabakta bunlardan biri oldu.
kabak güzelmi?
çok şeker abla dedi ...
valla neredeyse yemeğe kıyıp yanında yatacaktık :=)))

Malzemeler :
Yarım kilo kabak
8 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı :
Akşamdan kabakları geniş tencerenin içine koyuyoruz,  kabakların üzerine şekeri serpme döküyoruz, tencerenin kapağını sıkıca kapatıp sabaha kadar bir köşede bekletiyoruz.
Sabah tencerenin içine baktığınızda kabakların sulandığını göreceksiniz bu yüzden içine hiç su koymadan kısık ateşte kapağını hiç açmadan yarım saat pişirmeye bırakıyoruz,  yarım saat sonra çatal yardımı ile yumuşaklığını kontrol ediyoruz eğer pişme kıvamı size uygunsa ateşten alıp bir köşede kendi sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.

Servis:
Soğumuş kabakları servis tabağına koyuyoruz ben genelde üzerine kaymak... yoksa  krem şanti ve üzerine ceviz döküp servis yapıyorum evde kabağı sade sevenler içinde sadece ceviz döküp çay ile servis yapıyorum hanımlar.

Afiyet olsun hanımlar:



KREM ŞANTİLİ SEVENLER İÇİN :=))



SADE SEVENLER İÇİN :=))