13 Ağustos 2012 Pazartesi

Özbek Pilavı yaptım ㋡

Yanımızda çalışan özbekistanlı gülendam kardeşimden öğrenmiştim özbekistanın en meşhur yemeklerindenmiş biraz yağlı ama tadı çok lezzetli yemede yanında yat desem abartmış olmam :) Özbek pilavını daha önce birkaç kez kendimiz için hazırlamıştım çok beyenilsede biraz yağlı olduğu için pek listeye girmiyor.
Ramazanın son günlerindeyiz  komşu hanımlarla ortaklaşa kış bahçemizde düzenlediğimiz iftar yemeği  için hazırladığım özbek pilavımın  tadını nasıl bulacaklar :=)))
Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler 
• 2 su bardağı baldo pirinç
• 1 adet soğan
• 1 çay bardağı ayçiçek yağı
• 250 gr. kuzu eti
• 2 adet havuç
• 2 adet domates
• 4 su bardağı sıcak su
• 1 su bardağı bezelye
• 1 demet maydanoz
• 1 tatlı kaşığı kekik
• Tuz, karabiber

Yapılışı 
1. Pirinçleri iyice yıkayıp suyunu süzdükten sonra soğanları ince ince kıyın.
 2. ½ çay bardağı ayçiçek yağını tencerede ısıtın.
3. Kuş başı doğranmış etleri ve soğanı soteleyerek küp şeklinde doğramış olduğunuz havuç ve domatesleri ete ilave edin. 4. Kekik tuz, karabiberi ekleyin.
5. Kalan ay çiçek yağını başka bir tencerede ısıtıp tencerede kavurun.
6. Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın.
7. Suyunu çektikten sonra ateşi kapatıp 15-20 dk. dinlendirin.
8. Etlli harcı ilave edip harmanlayarak ılık servis yapın. Afityet olsun.
Notlar • Pilavınızın kıvamında olması için pirinçleri su berraklaşana kadar yıkayın.