30 Ağustos 2012 Perşembe

Acı biberli domates konservesi nasıl kurulur ? ㋡

Aslında kahvaltılık sos deriz biz buna ama herkez başka bişi diyor :=)))
MALZEMELER :
10 KG Domates
15-20 Adet küçük acı sivri biber.
20- 25 Diş sarımsak
16 Cam kavanoz 

YAPILIŞI :
10 kg domatesi iyice yıkıyoruz hanımlar ortadan ikiye ayırıp başlıyoruz rendelemeye, rendeleme işmiz bitince sivri acı biberleri elimize geçirdiğimiz ( elimiz acıdan yanmaması için ) eldivenleri başlıyoruz minik minik doğramaya ve ardından sarımsakları ince ince kıyıyoruz.
Rendelenmiş domatesin içine önce biberleri ardından sarımsağı atıyoruz, üzerine zeytinyağı bir miktar ekliyoruz ve az tuzuda ekledikten sonra karışımızı  geniş tencerenin içinde başlıyoruz orta ateşte kaynatmaya ve rengi koyulaşana kadar kaynatıyoruz 15 dk yeter kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.
Bu işlem sırasında bir taraftanda  tencerenin içinde kapakları kaynatıyoruz ve ben doldurma esnasında kavanozun içine sıcak su koyuyorum kimisi kaynatıyormuş buna gerek yok sıcak suda kavanozu ısıtıyor.
Sıcağınla hemen domatesi kavanozun içine bir kepçe yardımı ile boşaltıyoruz ve ağzını sıkıca kapatım ters çevirip soğuk olayan bir zemine dinlenmeye bırakıyoruz.
Melemen için de kullanıla bilir, sabahları kahvaltı masasınıda sos olarak süsleyebir hanımlar.

Afiyet olsun hanımlar.