30 Ağustos 2012 Perşembe

Pul biber nasıl kurutulur? ㋡

Biz ailecek acıyı çoook severiz,  hem yandım der hemde  hiç bıkmadan  her yemeğin yanında  tüketmeye gayret ederiz  o derece acı hastasıyız diyebilirim.
Yazın taze taze aldığım ( küçüklerinden)  acı biberlerimi önce iyice yıkarım sonra elime 2 çift eldiven geçirip iğne iplik yardımı ile ipe dizerim, ipe dizilen biberlerimi güneşin gördüğü bir yere asarımki kuruması kolaylaşsın, sanırım bir ay kadar kısa zamanda biberler kurumuş olacak kuruyan biberleri yine eldiven yardımı ile bir torbanın içinde mıncık mıncık ederek ufalamış oluyoruz böylece kışa hazırlanmış kurutulmuş ev yapımı pulbiberimizde kışlıklarımızın yanında yerini alıyor hanımlar.
Dışarıda satılanlar ne derce sağlıklı bilemiyorum gıda boyası katıldığınıda duyuyoruz hem yapımı çok pratik sağlıksız beslenmektense yarım saatımızı ayırsak başarmış oluruz bu işide.

Şimdiden acılı güzel yemeklerinizde afiyet olsun.