4 Şubat 2013 Pazartesi

Boşnak Böreği ㋡

Çocukluk arkadaşım, kardeş yarım, hemşerim dedemin rahatsızlığı için Adapazarı gezimde her zamanki gibi kız arkadaşımın evınde kaldım ve yine rejimler güme gtti :)
Boşnak böreğini çok sevdiğimi bildikleri için semracım ve sevgili annesi ayşe teyzemle birlikte benim için üşenmediler Boşnak böreği yaptılar bende papates ve soğanları soydum :=))
 
 
 

Tart Pasta ㋡

 
Kardeşimin doğum günü için hazırladığım
2. pasta  bizimkiler lezzetine bayıldılar
ellerime sağlık :=))
 
 

İyiki Doğdun Asuşum ㋡

Kız kardeşime 27. yaş günü için hazırladığım sürpriz doğum günü ve özel  pastası.




 

19 Ocak 2013 Cumartesi

Salep ㋡

Kışın içimizi ısıtan içeceklerden birtanesi :=))

 

14 Ocak 2013 Pazartesi

Koyunun ayalık ızgarası ㋡

Bu gün hamaratlığım üzerimdeydi döktürdüm gene.....
Bizimkilere yemekte ızgarada biftek yapıyorum ama birde süprizim var dedim adını söylerken evde kopan kahkaları tahmin edersiniz sanırım :)))
Kurbanda koyunun her şeyi ile birlikte birde ayalıkları da geldiği için yemesi için kardeşim levente saklıyordum canım kardeşim  olsaydı daha güzel pişirirdi bende ızgarasını yaptım güzelde oldu .....

 

3 Ocak 2013 Perşembe

Kara Lahana Çorbası ㋡

Kara Lahana çorbasına bayılırım pazardan aldığımız lahanın yarım kilosu ile çorba pişirdim...

Malzemeler :
Yarım kilo kara lahana
1 su bardağı kavrulmuş mısır yarması
3 orta boy kuru soğan
yarım kilo barbunya
3 adet kurutulmuş kuru acı biber
4 diş sarımsak
zeytin yağı
1 yemek kaşığı domates salçası

Yapılışı :
Lahanaları güzelce yıkayıp geniş bir tencerenin içine küçük küçük doğruyoruz üzerine soğanları doğrayıp sarımsak ve yazdan kuruttuğum acı biberleri  tencerenin içine  koyup üzerine çıkacak kadar su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
Lahana  pişene kadar bir taraftan düdüklü tencerenin içinde barbunya'yı pişirmeye koyuyoruz.
Lahana pişme kıvamına geldiğinde içine yarmayı ekliyoruz 15 dk. kadar pişirip altını kapatıyoruz.
Lahanaları mikserden geçiriyoruz hazırlanan lahanaları tencerenin içine koyuyoruz haşladığımız barbunyayı ekleyip içine tuz ekleyip
kaynatıyoruz.
Servis :
Tabaklara servis yaparken tavanın içine zeytin yağı koyup salçayı kavuruyoruz çorbanın üzerine kaşıkla göz kararı döküp servis yapıyoruz.

Afiyet olsun hanımlar....





 

Izgara Kestane ㋡

Izgaramızın marifetleri çok saymakla bitmez...
 Bu gün yenisini denedik kestane pişirdik :)))


 

2 Ocak 2013 Çarşamba

Izgara Balık ㋡

Balık hastası bir aile olduğumuz için  çarşamba olunca bizim evde balık piştiğini sağır sultanda duymuştur sanırım :)
Son zamanlarda tavada pişen balığın yağlı olmasından sıkıntı yaşamaya başladık balıktan vaz geçmeyeceğimiz için  gittik ızgara aldık balıklar yağsız pişti tadıda ohh miss miss :=))
Yalnız balık yağsız oldu ama etrafıda batırdık bir taraftan yemek için sağlıklı olması iyi bir taraftan pisliği  işgence oldu :(

 

26 Aralık 2012 Çarşamba

Havuç Kokteyli ㋡

Havuç, limon suyu, zeytin yağı ve tuz :=)))
Muhteşem bir lezzet ailecek cok sevdiğimiz için genelde özel gecelerde hazırlanır....

 

Çikolatalı ❤ Çilek ㋡

❤ Çikolata ve çilek = Aşk.... ❤

 

22 Aralık 2012 Cumartesi

YALANCI KREM KARAMEL ㋡

Bu günlerde kalıplarla kafayı bozdum...
Tatlıyı kalıpla kestim görüntü olarak göze lezzet olarak damak tadımıza uygun oldu  :=))
Arkadaşlarım gelecek diye dün geceden hazırladığım tatlıları uygun kalıbım olmadığı için güveçlere koydum ters çevirdiğimde ortasında yarıklar oluşunca aklıma kalıpla küçültüp hemde şekil vermek geldi  çok beyenıldı.

 MALZEMELER
1 kg. süt
1 su bardağı şeker

1 çay bardağı mısır nişastası
1 yumurta
1 paket vanilya

Ayrıca karamel için: 1 çay bardağı şeker

YAPILIŞI: Önce 1 çay bardağı şekeri teflon bir tavada ve ağır ateşte karamelize edin. Kaplarınıza birer yemek kaşığı kadar paylaştırın.Sonra süt,şeker,nişasta,vanilya ve yumurtayı iyice çırpıp karıştıra karıştıra pişirin.Ocaktan alıp karamel döktüğünüz kaplarınıza kreminizi paylaştırın.Oda sıcaklığına gelen krem karamelinizi buzdolabında iyice soğutun.Bir tabağa krem karamelinizi ters çevirerek servis yapın...
 

NOT: Üzerinin şekerini dökerken çok dikkatli olun lütfen elimde koca bir yanık var o kadar dikkat etmeme rağmen aksilik ya :(

 
 

21 Aralık 2012 Cuma

Kişniş ㋡

Kişniş yada kinzi olarak ta biliniyor ...
Bu baharatın sahibi Kimine göre çerkezler ( adıgey ) kimine göre gürcülerin buluşu ben kafamı yormak istemediğimden her ikisine de teşekkür edeyim :)
Kişniş baharatını hemen hemen her yemeğimde  kulanırım en çokta et ve tavuk yemeklerine yakıştırıyorum öğütülmüş olarak yemeklere koyuyorum üğütülmemiş olanınıda bitki çaylarımın içine atıyorum  çok faydalı olduğu için evden mümkün olduğunca eksik etmiyorum....

 

Kaşık Çikolata ㋡

Kaşık çikolata Kahve dünyasında kahvenin yanında ikram edilirdi mutlaka satışının olduğunu bildiğim halde almayı hiç akıl edememişim  nedense :(
Geçen hafta emin önüne pasta malzemeleri  almak için gittiğimde alış veriş yaptığım maza bu çikolataların ihracatını yapıyormuş dayanamayıp hemen pakete etıverdim bir kutu aslında çok alış veriş yapmasaydık çok alınırdı ama neyse zaten yememem lazım kilo yapıyor bunlar :(
İçinde kaç tane var bilmiyorum saymadım fiyatı 5 tl.

Türk kahvesi çikolatasız olmazsa olmazlarım arasında olduğu için kaşık çikolatayı  görüntü olarak çok yakıştırdım gelen misafirlerimin önce  gözüne sonra damaklarına sunuyorum :)))

 
 
 

Çubuk Tarçın ㋡

Çubuk tarçını genelde kaynatmalı tatlılarımda çok kullanırım ve bazen demlediğim bitki çaylarımın içine de atarım çoğu zaman sırf balık kokusu evden çıksın diye kaynattığım suyun içine bir tane atıveririm  :=))

 

Defne Yaprağı ㋡

Defne yaprağını hemen hemen her yemekte çok kullanırım özelliklede Et, Balık yemeklerimde  yemeklere verdiği lezzetle her zaman birinci tercihim olmuştur kendisi :))
Kahvaltı masasının vaz geçilmezi zeytin yağının içinde hem lezzet hem de görüntü olarakta muhteşemdir.


 

Kurutulmuş Susam ㋡

Susam  urfadan hediye geldi.
Urfalı komşum arkadaşım Zübeyde ablam sağ olsun getirmiş ellerine kollarına yüreğine sağlık canım ablam....

 

Organik Köy Yumurtası ㋡

Evimin yakınların da bulunan köylerden organik olduğu için  alış veriş yaparız bunların  arasında köy yumurtası da var hatta sıcak sıcak tavuğun altındandan alınmışına şahit oldum :))
Ailecek sabah kahvaltılarımızın olmazsa olmazlarından birdir yumurta yumurtalı yapılan ne varsa mutlaka tüketilir bizim evde...

 

CEVİZ ㋡

Cevizin faydalarını eski yazılarımdan alıntı bir kopiş resimlerin altına bilgi amaçlı ekledim bilgi sahibi olmayanlar için ailecek cevizi çok severiz mutlaka tatlı olsun olmasın hergün en az 3 adet yemesini unutmayız  :)

Kilo ile alış veriş yapmasını beceremiyormuyuz ne her şeyi fazla fazla alırız sonra yer bul bula bilirsen herşey tıkış tıkış eve sığamıyorum artık :)


 
 

Ceviz bir doğa mucizesi her derde deva



ALLAH’ın bizlere sunduğu her derde deva bir nimet ceviz… Bir çok hastalığa şifa veren ceviz, hakkında bilgiler edineceğiz bu yazımızda bisim evde olmazsa olmazlardan biridir :) …

CEVİZİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ
Yüksek kolesterolü düşüren ceviz, damar tıkanıklıklarını ve şeker hastalığı tedavisine yardımcı oluyor. İçerdiği demir sayesinde kansızlığa iyi geliyor.

Kötü kolesterolün düşmanı Cevizin, damar tıkanıklığı ve şeker hastalığının tedavisinde kullanılabileceğini söyleyen, Karadeniz Teknik Üniversitesi Ordu Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, cevizin kanda zararlı kolesterolün birikmesini önlediğini ve yüksek kolesterolü düşürdüğünü söylüyor.

CEVİZ YAPRAĞINI KAYNATIN Prof. Dr. Karadeniz, taze cevizde yüzde 5-6 oranında C vitamini bulunduğunu belirterek, “Kuru ceviz bol miktarda C, B1, B2, A ve E vitaminlerini içermektedir” diyor. Prof. Dr. Karadeniz, şeker hastalarının ceviz yaprağını kaynatıp içmelerini öneriyor ve cevizin beyin için gerekli olan gümüş iyonlarını da ihtiva ettiğini söylüyor.

VEREMDE TEDAVİYE DESTEK CEVİZİN, verem hastalığında hem besleyici hem de tedavi edici özellik gösterdiğini söyleyen uzmanlar, her sabah kahvaltıda bir miktar ceviz içi yenmesinin zekayı geliştirdiğini belirtiyor. Nasırlar üzerine konulan ceviz yağı zamanla bunların yok olmasını sağlıyor. Ceviz yapraklarından yapılan çay iştah açıyor. Mideyi kuvvetlendirip boğaz hastalıklarına iyi geliyor. Ceviz yağı yüz lekelerinin üzerine sürülüp masaj yapılırsa lekeler yok oluyor.

CEVİZDEN GELEN GÜZELLİK
Cevizin yiyecek olarak tüketilmesinin yanı sıra kadınlarının güzellik maskesi olarak da ilgi görüyor. Uzmanlar cevizin mükemmel bir güzellik iksiri olduğunu söylüyor.Çünkü cevizle yapılacak maske, ciltteki ölü hücrelerden kurtulmak için doğal bir tedavi yöntemi. Ölü hücrelerle kaplı bir cilde kolayca canlılık veren ceviz maskesi, bu ölü hücreleri yok eden bir özelliğe sahiptir.

Maske Hazırlanışı Cevizleri iyice öğütün, hatta bir havan veya tülbent içinde döverek toz haline getirin. İçine bir kaşık bal, bir kaşık portakal suyu ve dört kaşık da süt ekleyin. Bu karışımı yüzünüze sürüp on dakika bekletin ve hafif masaj yapın. Bu masaj pul pul görünen cildinizin sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlar. Bu işlemin ardından yüzünüzü ılık suyla durulamayı da ihmal etmeyin  
 

20 Aralık 2012 Perşembe

Türk kahvesi Keyfimiz. ㋡

Ailecek Türk kahvesi hastasıyız mutlaka sabahları ve akşamları yemeklerden sonra kahve keyfimiz vardır ㋡
Kahvenin kaliteli olmasına çok dikkat ederiz.... son zamanlarda kahveyi sodalı yapmaktan normal yapmayı unutmuşum gittiğim mekanlara da öğrettim ㋡
Kahve makinem sağ olsun çok güzel kahve yapıyor fakat sodalısını yapamadığı için makineyi kulanmaya kulanmaya unutmuşum bi köşede bu akşam makineciğimin ellerinden sade suyla yapılmış türk kahvesi, yanında kaşık çikolatası.... kahvenin yanına ikram ettiğim suyun içine nar taneleri attım....

Hadi afiyet olsun bize ㋡

 

17 Aralık 2012 Pazartesi

Yayla Çorbası ㋡

Bu güzelim çorbayı arkadaşım pınardan öğrendim,  pınar yarma çorbası dedi bende hayır yayla çorbası bunun adı dedim aslında ikisi de çorbanın adı kavga etmeden tatlıya bağladık...
Kış geldimi çorbasız yapamam ben evimden çorba eksik olmaz yayla çorbasını çok ta severdim denk geldikçe içerdim şimdi ben pişiriyorum iyi ki  öğrenmişim :=))
Geçenlerde yaptığım aşureden kalma haşlanmış buğday vardı aklıma yayla çorbası geldi.

Malzeme :
1 adet kuru soğan
yarım kg. buğday
1 adet yumurta
4 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı kuru nane
tuz, yağ,


Yapılışı :
Soğanları rendeliyoruz ve tencerenin içinde az yağda kavrulurken bir taraftan da bir kabın içine bir yumurtayı ve yoğurdu koyup iyice çırpıyoruz kavrulan soğanlara önceden haşladığımız buğdayı ilave edip yavaş yavaş karıştırırken yoğurdu ilave ediyoruz bu işlemi yavaş yapın ki kesilmesin ve içine alabildiğince önceden hazırda bulundurduğum et suyunu da ilave edip tuz, nane de ekleyip kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz.
Yaklaşık yarım saat pişme süresi var.

Afiyet olsun