2 Ağustos 2013 Cuma

Boşnak Bifteği ♥

 Her memeleketten biraz içimize karışmış biraz karışık sülaleyiz ...
Boşnaklar'da evli halam vee de kuzenlerim veee arkadaşlarım var  şimdi Boşnak yemeği yapmasam olmaz dimi :=)))
 
 
Malzemeler :
4  kişilik
 kişi başı 1 er adet  ince dilimlenmiş biftek
 4 adet orto boy kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
 2 çorba kaşığı nişasta
Bir buçuk su bardağı su
Tuz
Karabiber

Un ile nişastayı bir kabın içersin de iyice harmanlayıp, binekleri tek tek bulayın ve bir buçuk saat dinlendirin. Soğanları halka doğrayın ve 2 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Bir fırın kabına 1 kat Soğan, 1 kat biftek döşeyin. Tüm malzemeyi en üste soğan gelecek şekilde dizin.
Bir buçuk su bardağı su, tuz ve karabiber ekleyin. Alüminyum folyo ile kabın üzerine örtün. 140 dereceli fırında bir buçuk saat pişirin. Arzuya göre patates püresi yada pilavla  servis yapın.

Afiyet Olsun :=)