22 Aralık 2012 Cumartesi

YALANCI KREM KARAMEL ㋡

Bu günlerde kalıplarla kafayı bozdum...
Tatlıyı kalıpla kestim görüntü olarak göze lezzet olarak damak tadımıza uygun oldu  :=))
Arkadaşlarım gelecek diye dün geceden hazırladığım tatlıları uygun kalıbım olmadığı için güveçlere koydum ters çevirdiğimde ortasında yarıklar oluşunca aklıma kalıpla küçültüp hemde şekil vermek geldi  çok beyenıldı.

 MALZEMELER
1 kg. süt
1 su bardağı şeker

1 çay bardağı mısır nişastası
1 yumurta
1 paket vanilya

Ayrıca karamel için: 1 çay bardağı şeker

YAPILIŞI: Önce 1 çay bardağı şekeri teflon bir tavada ve ağır ateşte karamelize edin. Kaplarınıza birer yemek kaşığı kadar paylaştırın.Sonra süt,şeker,nişasta,vanilya ve yumurtayı iyice çırpıp karıştıra karıştıra pişirin.Ocaktan alıp karamel döktüğünüz kaplarınıza kreminizi paylaştırın.Oda sıcaklığına gelen krem karamelinizi buzdolabında iyice soğutun.Bir tabağa krem karamelinizi ters çevirerek servis yapın...
 

NOT: Üzerinin şekerini dökerken çok dikkatli olun lütfen elimde koca bir yanık var o kadar dikkat etmeme rağmen aksilik ya :(