2 Ağustos 2013 Cuma

ARNAVUT TATLISI ♥

Damarlarımdaki asil kandan dolayı yemeklere devam.....
 
Malzemeler:
  • 1 kg süt
  • 7 yumurta
  • 1 adet portakal
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu
HAZIRLANIŞI: 1 su bardağı şekeri devamlı karıştırarak karamel haline getirin,üzerine 1 su bardağıportakal suyunu dökerek karamele ilave edin ve kısık ateşte kaynayana kadar devamlı karıştırp soğuması için bırakın. Yumurtaların hepsini bütün olarak şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Süt ilave edip çırpmaya bir müddet daha devam ederek pişirmek için tercihen cam bir kaba koyup orta hararetli fırına atın.soğuduktan sonra karışımı üzerine ilave edip.kaşıkla servis yapın 1 saat kadar (tatlının üzerinde kahverengi gözenekler meydana gelene kadar) pişirdikten sonra soğutup servis yapın.