2 Ağustos 2013 Cuma

ARNAVUT ÇORBASI ♥

Damarlarımda Arnavut kanıda var :))
Rahmetli ananeciğim tam bir Arnavut kadınıydı annemde anasının kızı olmuş ehh banada bulaşmış......
 
Malzemeler
 
3 Yemek Kaşığı Tepeleme Un
2-3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
4 Su Bardağı Su
1.Terbiye İçin.
4 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Adet Yumurta
2.Terbiye İçin:
1/2 Limon Suyu
2 Diş Sarımsak
Üzeri İçin:
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
1 Tatlı Kaşığı Silme Pulbiber
Üzeri İçin:
10 cm Civarında Sucuk
1 Tatlı Kaşığı Tereyağ

 
Yapılışı

İlk önce sıvıyağ ile un kavrulur üzerine 4 su bardağı soğuk su ilave edilir.

Karıştırılarak ve topak kalmamasına özen göstererek çorba kaynatılır ben blendır kullandım tavsiye ederim :))).

Çukur bir kasede sarımsak ları ince inde doğruyoruz havanda dövün diyordu tarifinde amam ben doğramayı tercih ettim :) ve limon suyu ile karıştırılır çorbanın suyu ile karıştırılarak tencereye ilave edilir.

Aynı kasede yoğurt ile yumurta blendır ile çırpılır.

Çorbanın suyu ile ılıştırılarak  yavaş yavaş tencereye ilave edilir.

Bir tavada tereyağ ile pul biber yakılıp çorbanın üzerine dökülür.

Aynı tavada sucuklar ortadan dörde  bölünüp yarım daire şeklinde ince ince dilimleyerek 1 tatlı kaşığı tereyağ da pişirilirek çorbaya ilave edilir.

Tabakalara çorbadan konur.

Biraz da üzerindeki yağlı kısımdan konularak servis edilir.

Afiyet Olsun...