27 Kasım 2012 Salı

Oturan Tavuk Pişirdim kıslar ㋡

Sanırım bir yıl kadar oluyor bu yemeğin yapılışını izlediğim yapmak bu güne kısmetmiş :=))
Sevgili tavukçum çok söz dinledi hiç uyuzluk yapmadı....

Malzemeler:
1 Ortoboy tavuk
2,5 su bardağı pilavlık bulgur
2 ortaboy kuru soğan
5 diş sarımsak
Baharat çeşnisi
Zeytin yağı

Yapılışı:
Soğanları rendeliyoruz az zeytin yağında kavurup üzerine salça atıyoruz hepsini harmanlayıp iyice kavuruyoruz kavrulan soğan ve salçanın üzerine bulguru döküyoruz üzerine barat çeşnisinide ilave edip 2-3 dk karıştırıyoruz yarım çay bardağı zeytin yağınıda ekleyip iyice harmanlayıp hazır olan tavuğu içene kaşık yardımı ile sıkıştırmadan dolduruyoruz buldurumuzu koyduktan sonra kalın bir iğne ile tavuğun içindekiler dökülmemişi için dikiyoruz.
Pişme poşetinin içine koyarsanız daha lezzetli olur hanımlar...

Afiyet olsun...