24 Kasım 2012 Cumartesi

Kuzu etli kereviz ㋡

Kuzu etli kereviz yemeğini bir kaç gün önce yapmıştım yoğunluğumdan ekleyemiyorum aslında resim eklemek kolayda şu yazı yazma olayı yok mu ah ah :(
Bizim evde sağlıklı ne kadar otlu yiyecek varsa mutlaka vardır olmazsa olmazlarım arasında da hep 1. sırayı alırlar :=)))

Malzeme :
2 adet kereviz
2 adet orto boz kuru soğan
5-6 diş sarımsak
6 adet küçük haşlamalık patates
1 parça etli kemik
1 çay kaşığı sumaki karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, kimyon,
az  tuz, zeytin yağı

Yapılışı :
Kerevizleri kabuklarından soyuyoruz ve yarım tekerlek gibi ince ince doğruyoruz patatesleri aynı şekilde doğruyoruz, soğanları ince ince doğruyoruz, sarımsakları tencerenin içine koyup önceden haşladığımız eti suyu ile birlikte bütün hazırladığımız malzemelerin üzerine boşaltıyoruz ve üzerine baharatları ekleyip hafif bir harmanlama yapıp tencerenin kapağını kapatıyoruz çok kısık ateşte kapağı hiç açmadan 30 dk. kadar pişiriyoruz kerevizleri çatalla kontrol edin kolay batarsa kapatın fazlada pişirmeyin servis ederken dağılmasınlar.
Not : ilaveten hiç su koymuyoruz sırf et suyu olsun hanımlar eti haslarken suyunu iyi ayarlayın etle pişen kerevizin tadına doyum olmaz  :) 

Afiyet olsun hanımlar.