7 Kasım 2012 Çarşamba

Çiğ köfte Partimiz ㋡


Urfalı komşum hemde yakın dostum zübeyde ablamızın elinden çiğ köfte yemenin keyfide bir başka...
Urfa yöresine ait yemekleri öğreniyoruz sayesinde helede benim gibi değişik yemek yapmasını seven bir hatun varsa karşısında tarifini vermeden kurtulmak pek mümkün olmuyo :=))
Acıyı çok sevdikleri için hemen hemen her yemeklerinde mutlaka acı vardır gerçi biz ailecek acıyı çok sevdiğimiz için yadırgamıyoruz ama bazen yaşadığımız karın ağrılarından off çekmiyo değiliz hani  :=))


Malzemeler:
2 su bardağı köftelik bulgur
4 adet yeşil soğan
yarım demet maydonuz
3 adet ortoboy patates
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber, kekik, kuru nane
1 su bardağı izot
1 yemek kaşığı salça ( urfa yöresinin )

Yapılışı :
Urfalıların çiğ köfte tepsileri özeldir bilirsiniz tepsinin içine bulguru koyuyoruz yanınada baharatları döküyoruz bulgura ara ara su ilave edip bulgur yumuşayana kadar yoğurmaya başlıyoruz bulgur yumuşadıktan baharatları sonra ince ince doğranmış yeşil soğan, kuru soğan ve maydonuzu ekliyoruz haşlanmış patatesleride ekleyip yoğurma işimize devam ediyoruz 1 su bardağı sıvı yağı tavada ısıtıp hazır olan köftenin üzerine döküyoruz yağın karışması için birazdaha yoğurup köftemiz hazırdır.

Servis :
Kıvırcık, ve limon ile servis yapıyoruz zübeyde ablamız yanında ayranda vermişti acıyı ayranla bastırmıştık :=))