20 Kasım 2012 Salı

Kelle Paça Çorcası ㋡

Adapazarın'dan bir ay önce kuzenim sabriye istanbul'a taşındı yakınımda bir akramın olmasından çok mutluyum.
Bu gün kuzenimle sohbet muhabbet derken boş durmadık yemekte yaptık :=))

Malzemeler :
Kelle
7*8 diş sarımsak
üzüm sirkesi
3-4 yemek kaşığı un
baharatlar


Yapılışı :
Kuzenimin kayın validesi hendekte yaşıyor Kurban bayramında kurbandan kalan  kellenin derisini yüzüp derin bir kazanın içinde haşlamış, haşlandıktan sonra etlerini sıyırmışlar.
Önceden haşlanan etleri ince ince doğrayıp orta boy tencerenin içine koyuyoruz tencerenin yarısına kadar su koyup kaynamaya bırakıyoruz, etlerle birlikte su kaynayana kadar bir taraftan'da terbiyesini hazırlıyoruz, 3 yemek kaşığı unu bir kasede 1 su bardağı suyun içinde çırpıcı ile karıştırıyoruz ve kaynayan etlerin içine yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz iyice karıştırıp koyulaşması için kaynamaya bırakıyoruz.
Kıvamı, işkembe pişirmişseniz daha önce onunla aynı olacak.
7-8 diş sarımsak havanda dövülüp bir kase üzüm sirkesinin içine dökülüyor.

Servis :
Kelle paça tabaklara servis yapılırken üzerine sarımsaklı sirke ve baharat ekleye biliriz arzuya göre.

Afiyet olsun Hanımlar.