12 Aralık 2012 Çarşamba

Fırında Sütlaç

Süt tatlıları ile aramız iyidir :=)
Sütlaç seven sevdiklerim için yaptım bu gün  güveçlerim adapazarın dan gelmişti ilk tatlı denememizide yaptık .
Sütlaç yapmasını bilmeyen yoktur diyorum ama ben gene de bilmeyenler için bilgileri paylaşayım  yemek yapmasını da öğrensinler hem bilmeyen yoktur kalbe giden yok boğazdan geçer :=)))

Malzeme :
1 su bardağı pilavlık pirinç
1 kg süt
3 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
1 yumurta

Yapılışı :
Pirinçleri iyice yıkayıp tencerenin içine koyuyoruz pirinçlerin üzerine çıkacak kadar su ekleyi orta ateşte kaynamaya bırakuyoruz, pirinçlerin piştiğinden emin olduktan sonra sütü, şekeri, vanilyayı ekleyi karıştırıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz, 20 dk kısık ateşte kaynadıktan sonra altını kapatıp sıcağı ile güveçlere boşaltıyoruz ve soğuması için kenara alıyoruz.
Sütlacımız soğuduktan sonra yumurutanın sarısını kullanıyoruz sadece fırça yardımı ile güvecin içindeki sütlacın üzerine sürüyoruz ve 200 c fırında üzeri kızarana kadar pişmesi için bekletiyoruz dikkat edin yanmasın ....


Afiyet olsun hanımlar.