17 Aralık 2012 Pazartesi

Ayva Tatlısı ㋡

Kuzenim memleketimiz Sakarya da bulunan anneciğimin  köyünden taze taze ayva getirdi tabi her zamanki gibi yine tatlı olarak tüketilmesine izin verdim :)

Malzeme :
5 adet ayva
1 su bardağı toz şeker
1 paket dr. oetker krem şantisi
1 su bardağı taze soğuk süt
5 adet karanfil
çay kaşığın ucu ile renklendrci
tarçın, ceviz

Yapılışı :
Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölüyoruz içlerini temizledikten sonra iyice yıkayıp geniş bir tencerenin içine kapaklama yapıyoruz üzerine şekeri serperek döküyoruz 2,5 su bardağı suyu ilave edip renklendiriciyi ekleyip iyice yayılmasını bekledikten sonra karanfilleri koyup kapağı sıkıca kapatıp hiç açmadan yarım saat kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
Hazır satılan dr. oetker krem şanti paketinde yapılışı yazıyor tarife uyup yapıyoruz hanımlar....

Sunum :
Ayvaların oyulmuş içine 1 tatlı kaşığı krem şanti koyup üzerine az tarçın serpiştiriyoruz ortasını küçük ceviz ve tencerenin dibinde kalan şeker suyu ile ayvanın üstü ve tabak süslene bilir...

NOT:
Ayvalar ekşi ise şekeri fazla koymayı unutmuyoruz hanımlar.

Afiyet olsun