Çerkez yemeklerini öğreneli yıllar oldu çok severek yaparım çerkez kültürünü ve yemeklerini öğrenmeme sebep olan insanlara teşekkür ederim sonuçta damarlarım da çerkez kanıda var :)))
Malzemeler :
5 su bardağı un
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç Malzemesi için :
5 patates
1 soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber
120 gr tereyağı
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
Malzemeler :
5 su bardağı un
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç Malzemesi için :
5 patates
1 soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber
120 gr tereyağı
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
Çerkez mantısının yapılışı:
Ben yemek yapmak için özel gün kovalamam bana her gğn özeldir .
Evime gelen misafiriminde ağız tadına uygun yemekler seçerim .
Çerkez mantısı patatesli olarak veriliyordu ama ben kıymalı yaptım :)) her zamanki gibi damak tadımıza uygun yine park kattım
Evime gelen misafiriminde ağız tadına uygun yemekler seçerim .
Çerkez mantısı patatesli olarak veriliyordu ama ben kıymalı yaptım :)) her zamanki gibi damak tadımıza uygun yine park kattım
Patatesli tarifi burda .....
Patateslerin kabuklarını soyun. İri
doğrayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Patatesleri ezerek püre
haline getirin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar
kavurun. Patates, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip karıştırın. Soğumaya
bırakın.
Hamuru unlanmış tezgahta çok ince olmayacak şekilde açın. Yuvarlak bir kalıp ile parçalar kesin. İçlerine patatesli
harçtan yerleştirin. Alt kısmından başlayarak saç örgüsü şeklinde kapatın. Tuzlu
kaynayan suda haşlayıp süzün.
Tereyağını eritip pul biber ile karıştırın ve
mantıların üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
Çerkez mantısı artık
hazır, hadi afiyet olsun.