2 Eylül 2010 Perşembe

Pizza Tarifi



Evet hanımlar, şu sıralar çok tercih edilen Batı mutfağından olan pizzanın tarifini vereceğiz. Aşağıda tarifini verdiğimiz pizza, denenmiş ve her kadının evinde kolaylıkla yapabileceği tarzda bir tariftir. Dışarıda satılan pizzalardan çok daha lezzetli olacağından emin olabilirsiniz. Anneciğim manav kızı olduğu için hamur işinde baya bir ustadır :=) övünmek gibi olacik anneciğimlen ama öle...
Hadi mutfağa şimdi…

İçindekiler:
Hamuru için gerekli malzemeler:
- Yüz gram tereyağı
- Bir su bardağından biraz az ılık su
- Bir tatlı kaşığı toz şeker
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Yirmi gram yaş maya
- İki buçuk su bardağı un

Üstü için gerekli malzemeleri:

- İkiz yüz gram rendelenmiş biçimde kaşar peynir
- Bir yemek kaşığı kadar domates salçası
- 1/2 çay bardağı su
- Bir domates
- Yüz gram konserve mısır
- Bir parmak sucuk, halka halka doğranmış
- Bir – iki dilim pastırma
- Yüz gram konserve mantar
- Beş – altı adet sivribiber
- Altı – yedi tane biberli yeşil zeytin
- Bir – iki tane zeytin

Yapılışı

- Bir su bardağından biraz ılık su ve 1 tatlı kaşığı kadar toz şekerde mayayı iyice eritin. Yukarıda saydığımız diğer hamur malzemelerini de ilave edip poğaça hamuru biçiminde yumuşak bir hamur oluşturun. Ggenişçe daha önceden yağladığınız bir tepsiye iyice yayın. tepsinin üzerini alimünyum folyo ile kapatarak yirmi dk. mayalanması için bekletin. bu esnada siz pizzamızın üst malzemelerini hazır hale getirin.

- Yukarıda liste halinde verdiğimiz pizzanın üst malzemelerini hazırladıktan sonra salçayı 1/2 çay bardağı su ile güzelce ezin. İstemeniz halinde ketçap da ilave edebilirsiniz. salçayı fırça yardımı ile hamurun üzerine güzelce sürün. kaşar peynir dışında bütün malzemeleri hamurun üzerine zevkinize göre dizin. İki yüz derece fırında on beş – yirmi dk. pişirin. Fırından aldıktan sonra pizzanın her yerine kaşar peynir rendesi saçın yeniden fırına sürün. kaşarlar eriyene dek pişirin.
Pizzamız hazır. Afiyet olsun. Yorumlarınızı eksik etmeyin lüten.