15 Ağustos 2010 Pazar
Sosyete Mantisi Tarifi
Malzemeler:
4 adet yufka
300 gr. kıyma
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
istenen baharatlar (kekik, karabiber, tuz, kimyon)
1 yemek kaşığı salça
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
servis için:
yoğurt
2-3 yemek kaşığı tereyağ
kırmızı biber
Hazırlanışı:
1- Yufkaları ortadan ikiye bölün. Her yufkanın üstünü sütle ıslatın. Yumşatın.
2- Diğer tarafta yanmaz bir tavada sıvı yağ, rendelenmiş soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar pişirin. İçine kıymayı, salçayı ve baharatları ekleyip kavurun. Soğuması için kenara alın.
3- Sütle ıslatmış olduğunuz yufkaların kestiğiniz kısma ince olarak kıymalı harçtan dökün. Kıvırın ve yufkayı içten dışa doğru yuvarlayın. Yağlı kağıdın üstüne koyup, üstüne süt sürüp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
4- Çıkan mantıların üstüne yoğurt koyup eritip kırmızı biberle cozurdattığınız yağıda yoğurdun üstüne dökerek servis yapın. Afiyet olsun.