12 Eylül 2010 Pazar

Ağlayan Kek Tarifi

Sevgili hanımlar, bu sayfamıza da Oktay Usta’dan ağlayan kekin tarifini aldık. Evet diğer keklere göre biraz daha çok malzeme ve zahmet istiyor; ama ağlayan kek için değmez mi? Tarif bir de Oktay Usta’dansa hiç düşünmeden kolları sıvamak lazım Hadi bakalım kolları sıvazlayın…

Ağlayan kek için gerekli malzemeler :
- İki çorba kaşığı süt
- üç fincan şeker
- Üç fincan un
- Bir paket kabartma tozu
- Bir buçuk çorba kaşığı kakao
- Dört adet yumurta

ağlayan kek tarifi kreması için malzemeler :
-Bir paket krem şanti
-Bir su bardağı süt

sosu için gerekli mazemeler :
-Bir çorba kaşığı kakao
-Bir çorba kaşığı un
-Bir su bardağı süt
-Bir su bardağı su

Ağlayan Kekin Hazırlanışı
Keki için ilk olarak yumurta ile şekeri çırpın. Ardından iki çorba kaşığı süt ile kakaoyu ekleyin. Az çırptıktan sonra ununu ekleyip yeniden çırpın. Son olarak kabartma tozunu katıp iyice çırptıktan sonra daha önceden yağladığınız tepsiye bosaltıp yüz yetmiş beş °C ısıtılmıs fırına katın.Otuz dk sonra çıkartın ve sıcak kekin üstüne iki su bardağı sütü kekin her yerine gezdirerek dökün. Ardından keki soğuması için bekletin. Kek soğuduktan sonra daha önceden hazırlanmış krem şantiyi kekin üzerine güzelce sürün.
Sosu için hepsini ekleyip karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya alın. Soğuduktan sonra kekin üstüne dökün. Dolapta bir süre beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Ne kadar kolaymış değil mi?

Hadi afiyet olsun.