Eveet hanımlar bugün de sizlere ayva tatlısının tarifini vereceğiz. Tarifi veriken uygulanabilirlik, pratiklik ve anlaşışılırlık hususlarına çok dikkat ettik. Herkesin anlayabileceği ve yapabileceği bir tarif. Kolay gelsin.
Malzemeler:
*Bir paket kaymak
*İki çorba kaşığı nişasta
*Bir buçuk su bardağı toz şeker
*Beş tane karanfil
*İki tane ayva
*Bir kase vişne kompostosu
Hazırlanışı:
Elinizdeki iki ayvayı da ortadan ikiye bölünüz daha sonra çekirdeklerini alınız ve kabuklarını da güzelce soyunuz. Ayvalara şekerle karanfil ekleyiniz buna suyu da katarak pişmeye bırakın. Pişirdiğiniz ayvaları servis tabağına alın. Vişne kompostosunu nişasta ile bağlayarak pişirin. Ayvaların üzerine paylaştırın. Soğumasından sonra kaymak ile kendi zevkinize göre istediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
*Bir paket kaymak
*İki çorba kaşığı nişasta
*Bir buçuk su bardağı toz şeker
*Beş tane karanfil
*İki tane ayva
*Bir kase vişne kompostosu
Hazırlanışı:
Elinizdeki iki ayvayı da ortadan ikiye bölünüz daha sonra çekirdeklerini alınız ve kabuklarını da güzelce soyunuz. Ayvalara şekerle karanfil ekleyiniz buna suyu da katarak pişmeye bırakın. Pişirdiğiniz ayvaları servis tabağına alın. Vişne kompostosunu nişasta ile bağlayarak pişirin. Ayvaların üzerine paylaştırın. Soğumasından sonra kaymak ile kendi zevkinize göre istediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun.