10 Şubat 2010 Çarşamba

Soğanlı Mantarlı Rozbif

Mantar benimde çok sevdiğim yemekler arasında ...
Bir tavaya yağın yarısını koyun.

Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
500 gr. kontrifle
200 gr. mantar
1 adet limon
1.5 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Bir tavaya yağın yarısını koyun. İyice kızınca, etleri çevirerek kızartın, bir tabağa alın. Mantarları yıkayıp, temizleyin. Limonlu suda bekletin. Soğanları halka halka kesin. Kalan yağa soğanları atın. Mantarları da ilave edip, soteleyin. Yavaş yavaş unu serpin. Tuz, karabiberi katın. Sıcak su ilave edin. Malzemeler iyice pişince, etlerin üzerine yayarak servis yapın.


Afiyet Olsun.