Tereyağını bir kase’nin içerisinde krema haline gelene kadar karıştırın.
Malzemeler:
2 adet piliç
300 gram tereyağı
200 gram galeta unu
4 adet yumurta
1 adet limon
1 demet maydanoz
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Tereyağını bir kase’nin içerisinde krema haline gelene kadar karıştırın. Karıştırmaya devam ederken teker teker yumurta sarılarını ilave ederek iyice çırpın. İnce ince doğranmış iki çorba kaşığı maydanozu da ilave ettikten sonra tuzunu ve biberini galeta ununu da karışıma ekleyin. Diğer taraftan 1 çay kaşığı tuz ile yumurta aklarını çırpın. (beyaz köpük durumuna gelene kadar) Bu karışımdan kaşık kaşık alıp yavaş yavaş karıştırılmakta olan öbür karışıma katın.
Pilicin içine konacak malzeme hazırlanınca bu harcı ikiye bölün ve her parçayı bir pilicin içine doldurun ve açık kalan kısımları dikerek kapatın. Tavukları içerisine yerleştireceğiniz fırın kabını bolca yağladıktan sonra piliçleri buna yerleştirin. Kalan tereyağını da küçük parçalara bölüp bu piliçlerin üzerlerine serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında piliçleri pişirin. Piliçler pişince kalan maydanozları üzerine serperek servis yapın.
Afiyet Olsun.