20 Mart 2013 Çarşamba

Organik Süt, Yoğurt ve kaymak :))

Yıllardır evimizin yakınlarında bulunan köylerden süt'ü taze ve günlük olarak alırız.
Süt ile aramız  çok iyi olmasa'da yine de her şeye lazım :)))
Bu arada Süt deyip geçmemek lazım organik sütten neler elde ederiz ee bununda altın kuralı var mesala ....
 
1. Kural : Sütü çok kısık ateşte aheste aheste pişiriyoruz .....
2. Kural : Kaynayan sütü önce oda sıcaklığına gelene kadar sonra buz dolabında soğumaya bırakıyoruz  24 saat süte hiç dokunmuyoruz....
3. Kural : Kaynayan süte 24 saat Dokunmadığımız için bir tabak dolusu kaymak elde etmiş oluyoruz organik bal kaymak diyorum ben buna :)
4, Kural : Vee annelerimiz den öğrendiğimiz Organik ev yapımı yoğur yapıyoruz....
 
Hadi afiyet olsun hanımlar :=))
 
 
Organik Taze süt
 
 
Organik kaymak
 
 
 
Organik ev yapımı yoğurt...